Saturday, April 16, 2011

Minggu Yang Menyeksa Jiwa..


Berserabut otak aku bila exam dah hampir tiba.Lagi berserabut bila pikir yang 'study week' ni dah nak habis.Dan ini bermakna,aku perlukan masa lagi untuk betul2 bersedia masuk exam ini sebab maklumat dalam kepala aku ni masih tak cukup untuk dibawa masuk ke dalam dewan peperiksaan.

Kalo dulu aku xpernah kisah bila aku kena amik 12 subjek masa SPM.Tapi sekarang ini,sume tu dah berubah sebab aku rasa sangat2 terseksa bila aku harus hadapi 13 subjek.Lagi tensen bila tiap2 hari aku harus duduki exam.Tak macam SPM dulu.huhu...(T_T)

Paling tak tahan bila aku kena hadapi 5 subjek dalam hari yang sama..ARGHHH!!!!

Owh!!silap..Bukan aku sorang tapi bersama 26 lagi kawan2 aku..

Bila baca blog kwn aku sorang ni,baru aku perasan yang aku pun jarang call rumah.Lagi2 masa nak exam ni.Bagi aku kalo xcall untuk beberapa minggu pun,aku rasa dah biasa..Teruk sangatkan aku ni!!Kadang2 aku jeles bila tengok kawan2 mengadu kat mak diorng bila diorng ada masalah.Aku??Memang aku tak biasa wat camtu sebab dari kecik aku dah biasa pendam.Masa aku gembira,memang aku kongsi je ngan sume orang.Tapi bila aku sedih,aku simpan sorang2.

Pernah sekali,aku rasa sedih dan geram sangat..Masa tu aku rasa macam hati dan jantung aku nak meletup je sebab tak tahan sangat.Tapi aku tak pandai nak luahkan.Pernah gak kawan aku ajar untuk luahkan dgn menjerit sepenuh hati.Aku tryla wat,tapi satu bunyi pun tak kuar dari mulut aku.Last sekali,terpaksala aku tahan je walaupun keadaan tu sangat memeritkan bagi aku.

Tak tahulah bila keadaan ni akan berakhir..

2 comments:

  1. btol2...ni baru 'middle child syndrome'..heheh..

    ReplyDelete
  2. tula pasal..kita berdua je yang memahaminya..(T_T)

    ReplyDelete