Sunday, July 12, 2015

read..read...

Assalamualaikum...(^_^)

Kembali setelah kian lama menyepi di sini..bukan taknak menyambung coretan di sini namun kekangan internet dan sebagainya (lebih kepada penat travel setiap hari dr rumah ke tempat keje kot) menghalang diri ini dari berkongsi cerita seperti sebelum ini...

hanya nak berkongsi sedikit tentang buku yang sedang aku baca sekarang ni just in case korang nak tambah pengetahuan macam mana nak deal dengan budak-budak atau anak sendiri once dah jadi parent nanti. Macam aku sendiri walaupun aku tak kahwin lagi tapi aku suka baca buku macam ni sebab aku rasa susah sangat nak handle budak-budak lebih-lebih lagi anak sedara makin bertambah.jadi tak rugi baca dan dalam waktu sama boleh praktikkan kat anak sendiri kenudian nanti...hehehe


seperti yang tertera kat tajuk buku tu kandungan buku ni memang nak ajar kita macam mana kita nak cakap dengan budak2 agar budak2 tu akan dengar cakap kita jugak..bila baca memang banyak pengetahuan aku dapat sebabnya cara aku handle anak sedara sebelum ni memang sangat berbeza dengan apa yang diajar dalam buku ni..patutlah budak2 tu taknak dengar cakap aku..hahaha..yang bagus lagi setiap kali habis satu bab akan ada latihan yang perlu kita buat supaya kita dapat praktiskan apa yang dia ajar tu.

Jadi malas nak tulis panjang2..korang beli je buku ni.tak rugi pun kalau ilmu yang kita dapat tu nanti amat bermanfaat untuk kita.maaf ye aku dah lupa berapa harga buku ni.

p/s: next entry----> more about travelling kot.



1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete