Thursday, May 10, 2012

Jangan Pernah Menyesal..

Assalamualaikum..

Setelah lama tak mulakan entry dengan perkataan ini, insyaAllah pasni perkataan ini akan menjadi pembuka kata untuk setiap entry mendatang.

Ok..back to our topic, entry kali ni memang direct nak cakap pasal tajuk kat atas tu..

Sekarang ni hampir setiap hari ada je keluhan yang keluar dari mulut ni. Benda ni tak kena, benda tu pun tak kena. Nak dikatakan hampir semua benda rasa serba-serbi tak kena. Mungkin mood exam yang telah bertapak utk keberapa kali ntah, menyebabkan mood dan akal fikiran menjadi kurang sedikit warasnya. Symptom ni bukan hanya kat aku sorang but almost everyone. Nak kata semua pun takdelah jugak. Mungkin beberapa orang..hehe

Nak dijadikan cerita, bila stress mula bertapak dalam diri, waktu camnilah mulut2 mula berbicara ayat yg berupa sedemikian, "napelah aku tak try amik cost lain dulu." @ "napelah aku pilih U ni.Kan bagus kalau aku try mintak U lain."

Dalam tak berapa nak sedar, kita sebenarnya dah cuba mempersoalkan takdir yang Allah dah pilih untuk kita. Setiap apa yang Allah tetapkan, banyak hikmah yg tersembunyi disebaliknya yang kita masih lagi tak nampak @ buat2 tak nampak. Sejujurnya, memang pernah terlintas di kepala atau terkeluar dari mulut sendiri ayat2 yang berupa sedemikian, tapi bila difikirkan semula, aku dah kecapi banyak nikmat tanpa aku sedari bila berada dalam haluan sekarang ni.

Jadi, nak nasihat kat sini, jangan kita menyesal dengan pilihan hidup sekarang atau dengan apa yang memang dah ditakdirkan untuk kita. Mungkin suatu hari nanti, kita akan bersyukur dengan apa yang kita pilih sekarang ni sebab Allah lebih mengetahui apa yang terbaik untuk umatnya..tak gitu???

Kepada kawan2 yang disayangi semua, aku rasa bertuah amik dentistry ni sebab aku boleh kenal korang dan kita dah  lalui banyak pengalaman pahit dan manis selama hampir 4 tahun bersama. Mungkin bila sume dah ikut haluan masing2, waktu belajar nilah yang akan kita rindui selalu.

(bukan sume ada dlm gambar ni termasuklh diri aku sndiri..huhu)

p/s: nak minta maaf jika ada mengguris hati sape2 tanpa aku sedari.

No comments:

Post a Comment